SPJL_FB

Turvaamme selustasi

Tervetuloa SPJL:n blogiin!
 Täällä SPJL:n omat sekä kutsutut asiantuntijat ottavat kantaa ajankohtaisiin turvallisuuden ja työelämän teemoihin.

rss

Voit kommentoida blogipäivityksiä tällä sivulla; kommentit tulevat näkyviin ylläpidon tarkistuksen jälkeen. Nimimerkin sijasta voit toki kommentoida omalla nimelläsi! Ylläpitäjät: Sari Haukka ja Katja Almgren. Loukkaavia tai rikokseen kehottavia kommentteja ei julkaista.

6.10.2017Sisäisen turvallisuuden strategia - sanoista teoiksi Kimmo Laajavuori, 1. varapuheenjohtaja

Hyvä elämä – turvallinen arki -niminen valtioneuvoston periaatepäätös sisäisen turvallisuuden strategiasta antaa hyvän kuvan yhteiskunnastamme ja kytköksestä globaaliin maailmaan. Strategian kunnianhimoinen tavoite –Suomi on maailman turvallisin maa – ei kuitenkaan toteudu pelkillä sanoilla ja strategioilla, vaan tarvitaan päätöksiä, sitoutumista ja tekoja. Nykyinen poliisimäärä, noina 7200 poliisia, ei riitä toteuttamaan strategian tavoitteita.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


30.9.2017 7.58Pysyykö maahanmuutto lapasessa? Katja Almgren, viestintäsuunnittelija

”Maahanmuuttoa ei voida pysäyttää, mutta sen hallittavuutta voidaan parantaa”, sanoi EU:n komissaari Dimitris Avramopoulos keskiviikkona 27. syyskuuta järjestetyssä keskipäivän lehdistökatsauksessa komission tiloissa Brysselissä, missä olin kuin kärpäsenä katossa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


25.8.2017Poliisi ja virka-ase vapaa-aikana Mika Nygård, järjestöpäällikkö

Saako, voiko tai pitääkö poliisin kantaa asetta, kun hän liikkuu julkisessa kulkuneuvossa työmatkallaan eli vapaa-aikanaan? Tästä on keskusteltu vilkkaasti viime päivinä eikä vähiten SPJL:n 1. varapuheenjohtaja Kimmo Laajavuoren ja minun YLE:lle antamien kommenttien takia. Valitettavasti joillekin on syntynyt sellainen mielikuva, että SPJL haluaisi kategorisesti kieltää virka-aseen kuljettamisen työmatkoilla tai että haluaisimme jopa luistaa vapaa-ajan puuttumisvelvollisuudesta. Näin ei ole – mutta olemme kyllä huolissamme seurauksista, joita virka-aseen kuljettamisesta vapaa-ajalla voi jäsenillemme koitua. Mistä siis on kyse?

Lue lisää | 5 Kommenttia | Kommentoi


21.8.2017Turun tragedia: nyt tarvitaan rahaa poliisin ennalta estävään toimintaan Kimmo Laajavuori, 1. varapuheenjohtaja

Olen surullinen ja pettynyt.

Perjantaina 18.8. uutisvirrasta nousi esiin Ylen otsikko: ”Poliisi: Kaksi kuollut Turun tapahtumien vuoksi ­– Kahdeksaa puukotettiin”. Kukaan ei olisi toivonut tällaista uutista saatikka tapahtumaa näkevänsä, mutta kaikki sitä ovat pelänneet: milloin meillä?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


18.8.2017Pimeyden ytimessä? Jonne Rinne, valtuuston puheenjohtaja

Medioissa on viime aikoina noussut ay-liikettä kritisoivia mielipiteitä, joissa palkansaajajärjestöt ja niiden edustajat maalaillaan poliittisen eliitin kätyreiksi ja ”mafiosoiksi". Näissä kirjoituksissa meidän toimintamme pääasiallisena tarkoituksena näyttäisi olevan henkilökohtaisen edun ajamisen ja ylipäätään kaiken kurjistaminen. Tulee mieleen kaksi kysymystä: olemmeko me ay-toimijat todellakin ”pimeyden ytimessä” – ja kenen etua ay-kritiikillä halutaan edistää? 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


3.8.2017Virkistävä käynti tiedon lähteellä Pekka Lassila, pääluottamusmies

Kävin keskiviikkona 2.8.2017 Poliisiammattikorkeakoululla esittelemässä poliisin AMK -tutkintoa aloittaville opiskelijoille liiton toimintaa ja luonnollisesti tarjoamassa mahdollisuutta liittyä opiskelijajäseneksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


26.7.2017Oikeassa olemisen vaikeus Pekka Lassila, pääluottamusmies

Pari päivää ennen kuin jäin vuosilomalle liittoon tuli tieto, että kanteemme Työtuomioistuimessa oli menestynyt. Näkemyksemme siitä, että henkilökohtaiselle suoritustasolle ei voida virastossa asettaa sopimuksesta poikkeavaa maksimimäärää, sai Työtuomioistuimelta vahvistuksen. Näissä tunnelmissa oli mukava lähteä lomalle. Kuitenkin tie tuohon tuomioistuimen ratkaisuun oli pitkä, niin kuin se usein on, kun liitto puolustaa jäsentensä oikeuksia.

Lue lisää | 2 Kommenttia | Kommentoi


20.7.2017Välineestä ei saa tulla arvo Auno Mäkinen, neuvottelupäällikkö, SPJL

Syksyn sopimusneuvottelut ovat jo ovella, ja tilanne on monella tapaa uusi. EK:n aatteena on paikallinen sopiminen, ja sen varmistamiseksi EK muutti sääntönsäkin niin, että se ei voi enää osallistua keskitettyihin sopimuksiin. Luulisi, että työnantajapuolelle tärkeintä on sopimuksen kustannusvaikutus, ei sen syntymistapa. Mutta ei, yhdestä välineestä eli sopimusmallista on tullut EK:lle arvo sinänsä. 

Lue lisää | 2 Kommenttia | Kommentoi


13.7.2017Kesätöissä liiton toimistolla Marko Rikalainen, varapääluottamusmies

Se on meikäläisen neljäs kesä nyt SPJL:n toimistolla ”kesätöissä” eli poliisin valtakunnallisen pääluottamusmiehen lomittajana. Päätyöni on Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella, mutta toisinaan on hyvä päästä oman ”hiekkalaatikkonsa” ulkopuolelle: siinä saa tervettä näkökulmaa arkirutiineihinsa, ja tietenkin on suuri ilo auttaa jäseniä ympäri Suomea.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


11.7.2017Vilistäviä hankkeita Tuija Heino, pääluottamusmies

Katselin ikkunasta, kuinka Helsinki Cupiin osallistuvat pojat ja tytöt vilistivät pallon perässä läheisellä urheilukentällä. Samanlaiselta vilistämiseltä tuntuvat oikeusministeriön hallinnonalan monet uudistushankkeet. Kaiken pitäisi olla valmista vuoden 2019 alkuun mennessä, mutta todellisuudessa tarvitsisimme Sote-uudistuksen tapaan ainakin vuoden lisäaikaa.  

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


8.7.2017Harrastuksesta tuli työ Kimmo Laajavuori, 1. varapuheenjohtaja

Minut nimitettiin 1.6.1985 määräaikaiseksi nuoremmaksi konstaapeliksi Turun poliisilaitokselle. Ammattiyhdistykseen liittyminen heti poliisiuran alussa oli minulle selvä asia. Silloinen lähiesimieheni oli Turun Poliisien Yhdistys ry:n sihteeri ja pääsin sivusta havainnoimaan, mitä ammattiyhdistystoiminta oli. Yhdistystoiminta, yhteisten asioiden hoitaminen, kiinnosti heti nuorta miestä. Siitä alkoi ura, joka reilu kolmekymmentä vuotta myöhemmin saavutti yhden ammattiryhmän edunvalvontaketjun ylimmän tason, kun SPJL:n 1. varapuheenjohtajana aloin 1.7., Yrjö Suhosen eläköitymisen takia, hoitaa SPJL:n puheenjohtajan tehtäviä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


7.7.2017Onko asialliselle keskustelulle vielä tilaa? Sari Haukka, viestintäpäällikkö (SPJL)

Kun avasin hetki sitten tämän uuden Turvaamme selustasi -blogin, mielessä käväisi parin sekunnin mittainen epäilys: mitä tästä tulee? Onko maailmassa enää tilaa harkituille mielipiteiden ilmaisuille, jossa jotain ihmisryhmää tai ammattikuntaa ei yleistäen mollata tai ylistetä? Onko some tappanut suhteellisuudentajun ja kyvyn ymmärtää ilkeyden ja asiallisen kritiikin eron? 

Lue lisää | 0 Kommenttia | KommentoiSivua viimeksi päivitetty: 19.10.2017