SPJL_FB

Turvaamme selustasi

Tervetuloa SPJL:n blogiin!
 Täällä SPJL:n omat sekä kutsutut asiantuntijat ottavat kantaa ajankohtaisiin turvallisuuden ja työelämän teemoihin.

rss

Voit kommentoida blogipäivityksiä tällä sivulla; kommentit tulevat näkyviin ylläpidon tarkistuksen jälkeen. Nimimerkin sijasta voit toki kommentoida omalla nimelläsi! Ylläpitäjät: Sari Haukka ja Katja Almgren. Loukkaavia tai rikokseen kehottavia kommentteja ei julkaista.

17.2.2018 8.58Työtaistelun anatomia Mika Nygård, SPJL:n ja JUKOn valtiosektorin lakkopäällikkö

Ei ole yllättävää, että SPJL:n toimistolle on viime viikkoina tullut sopimusneuvotteluihin liittyviä yhteydenottoja ja Facebookissa on keskusteltu neuvottelukierroksen tavoitteista ja keinoista. Työtaisteluun ryhtymistä on sekä toivottu että vastustettu, mutta milloin työtaistelu on laillinen ratkaisu ja mitä sen menestyksellinen toteuttaminen vaatii?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


23.1.2018 11.23Ratkaisuna tekoäly? Outi Ahonen, SPJL:n 2. varapuheenjohtaja

Valtiovarainministeriö tiedotti 15.12.2017 valtion vauhdittavan tekoälyn ja robottien käyttöönottoa investointirahalla. Tiedotteen mukaan virastoja kannustetaan lisäämään robotiikan, analytiikan ja tekoälyn hyödyntämistä erityisen tuottavuusrahan avulla.

Lue lisää | 1 Kommentti | Kommentoi


11.1.2018 14.43Yhteispartiointia nuuskakairassa Matti Koskimäki, hallituksen jäsen

Täällä nuuskakairassa yhteispartiointi ruotsalaisten poliisiviranomaisten kanssa ei ole mitenkään uusi tai outo asia. Yhteistyötä on tehty vuosikymmeniä esimerkiksi Tornion ja Haaparannan poliisien kesken ilman ongelmia. Kiinniottoja tehtiin tarpeen mukaan rajan molemmin puolin niistä sen kummemmin huutelematta. Meillä oli muun muassa yhteinen ”kuumalinja” poliisiasemien välillä. Kesä ja talviaikaan oli yhteisiä urheilutapahtumia, joihin osallistui virkamiehiä aina Oulua ja Luulajaa myöten.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


22.12.2017 9.50Rakas Joulupukki Kimmo Laajavuori, SPJL:n 1. varapuheenjohtaja

Taas on se aika vuodesta, jolloin on aika kirjoittaa sinulle lahjatoiveista. Tällä kertaa en kuitenkaan pyydä itselleni mitään, sillä lahjathan ovat lahjattomille. Pyydän ja toivon sinun muistavan lahjoillasi päättäjiämme Arkadianmäellä, sillä sinä voisit antaa heille viisautta ja ymmärrystä, että he osaisivat tehdä oikeita ja kauaskantoisia päätöksiä. Ohjaisit heitä hieman heidän päätöksenteossa ja siinä minkälaisia päätökset voisivat olla, yhtenä tärkeänä tulisi olla päätös poliisin resurssoinnista.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


12.12.2017 10.12Epäkohta työpaikalla – miten vaikutat? Miia Ahlfors, SPJL:n hallituksen jäsen

Purnaaminen työpaikan epäkohdista on tärkeää. Se osoittaa, ettei asioita hyväksytä kyseenalaistamatta. Parhaimmillaan purnaaja pohtii tietoa eri näkökulmista ja punnitsee niiden painoarvoa. Kun on riittävästi purnattu, mitä sitten?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


30.11.2017 13.57Resilienssillä työkykyä? Arja Salin, SPJL:n hallituksen jäsen

Työhyvinvointia ei saavuteta työstä irrallisilla tempauksilla. Hyvinvointia edistävä toiminta on pitkäjänteistä tukea työkyvyn ylläpitämiseksi eläkeikään saakka. Töiden tulisi sujua ja ihmisten jaksaa. Monesti Tyky-toiminta keskittyy erilaisten virkistyspäivien järjestämiseen. Siihen suhtaudutaan ylimääräisenä velvoitteena, pakollisena pahana.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


27.11.2017Aamun ajatus Esa Saari, SPJL:n hallituksen jäsen

Miten pärjäsimmekään ennen ilman sähköpostia? Kohtuullisen hyvin, sanoisin minä. Toki tiedonkulussa oli joskus ongelmia, mutta onko tilanne sen suhteen nyt parempi? Eipä taida olla. Sähköposti suoltaa viestiä niin nopeasti, ettei niitä tahdo ehtiä roskakoriin siirtämään ja aika moni posti tuntuu tulevan väärälle henkilölle, tai ainakin tunne on sellainen. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


9.11.2017Valtio ei huolehdi työhyvinvoinnista Mika Nygård, SPJL:n järjestöpäällikkö

Poliisihallitus on poistamassa Smartum-liikunta- ja kulttuuriseteliä henkilöstöltä. Poha otti asian esille poliisin YT-elimessä syyskuun lopussa. Smartum-setelin käytön lopettamista perusteltiin ”yhteisöllisyydellä” Smartumiin käytetyt rahat kohdennettaisiin laitoskohtaisesti henkilöstön yhteisiin liikuntatapahtumiin. 

Lue lisää | 4 Kommenttia | Kommentoi


28.10.2017Ajatuksia palkkauksesta, yötyöstä ja elämästä Jonne Rinne, SPJL:n puheenjohtaja

Sattui lauantaipäivän ratoksi silmiini Ilta-Sanomien juttu, jossa sivutiin erilaisissa ammateissa maksettavaa palkkaa ja palkkausperusteita. Oululaisen ylikonstaapeli Tapio Rajaniemen haastattelussa korostui poliisin ammatin vaativuus sekä ne perusteet, jolla työnantaja kompensoi meille ”työnteon johdosta menetettyä vapaa-aikaamme”.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


27.10.2017Ensimmäinen päivä uudessa duunissa Jonne Rinne, SPJL:n puheenjohtaja

Ensimmäinen päivä uudessa duunissa on jo kokemus sinänsä. Tilannetta helpotti huomattavasti se, että konttori ja työkaverit olivat entuudestaan tuttuja. Mutta suoraan sanoen: jännittihän se, aloittaa nyt täysin uudenlaisissa työtehtävissä. Olisin kuitenkin huomattavasti enemmän huolissani siinä tapauksessa, etteivät uudet työtehtävät jännittäisi alkuunkaan…

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


25.10.2017 17.38#liittokokous: Ehdokkaat esittäytyivät Sari Haukka, viestintäpäällikkö

SPJL:n liittokokouksen henkilövalinnat tehdään huomenna eli torstaina 26.10., mutta ehdokasasettelu tapahtui jo tänään. Puheenjohtajaksi on yksi ehdokas: nykyinen valtuuston puheenjohtaja Jonne Rinne. 

251017_226
Pj-ehdokas Jonne Rinne painotti, että SPJL:n puheenjohtaja ei luo liiton linjaa, vaan edustaa valittua sitä.
Poliisin valtakunnalliseksi pääluottamusmieheksi on ehdolla tehtävää päättyneen nelivuotiskauden hoitanut Pekka Lassila.

251017_248
Pääluottamusmiesehdokas Pekka Lassila.
Mutta kyllä huomenna äänestämäänkin päästään: poliisin valtakunnallisen pääluottamusmiehen varamieheksi on kaksi ehdokasta: Marko Rikalainen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta ja Mikko Siponen Helsingin poliisilaitokselta.

251017_270
Varaplm-ehdokas Marko Rikalainen.
251017_274
Varaplm-ehdokas Mikko Siponen.


Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


25.10.2017 11.55#liittokokous: SPJL:n liittokokous avattiin Helsingissä Sari Haukka, viestintäpäällikkö

- Kiitos poliisijärjestöjen liitolle suorasukaisuudesta: te olette aina puhuneet minulle suoraan ja minä puhun teille suoraan. Yrjö Suhonen kävi usein evästämässä minua ministeriössä ja toivon, että sama jatkuu tulevan puheenjohtajan kohdalla, sanoi sisäministeri Paula Risikko SPJL:n liittokokouksen avajaisissa Helsingissä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


6.10.2017Sisäisen turvallisuuden strategia - sanoista teoiksi Kimmo Laajavuori, 1. varapuheenjohtaja

Hyvä elämä – turvallinen arki -niminen valtioneuvoston periaatepäätös sisäisen turvallisuuden strategiasta antaa hyvän kuvan yhteiskunnastamme ja kytköksestä globaaliin maailmaan. Strategian kunnianhimoinen tavoite –Suomi on maailman turvallisin maa – ei kuitenkaan toteudu pelkillä sanoilla ja strategioilla, vaan tarvitaan päätöksiä, sitoutumista ja tekoja. Nykyinen poliisimäärä, noina 7200 poliisia, ei riitä toteuttamaan strategian tavoitteita.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


30.9.2017 7.58Pysyykö maahanmuutto lapasessa? Katja Almgren, viestintäsuunnittelija

”Maahanmuuttoa ei voida pysäyttää, mutta sen hallittavuutta voidaan parantaa”, sanoi EU:n komissaari Dimitris Avramopoulos keskiviikkona 27. syyskuuta järjestetyssä keskipäivän lehdistökatsauksessa komission tiloissa Brysselissä, missä olin kuin kärpäsenä katossa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


25.8.2017Poliisi ja virka-ase vapaa-aikana Mika Nygård, järjestöpäällikkö

Saako, voiko tai pitääkö poliisin kantaa asetta, kun hän liikkuu julkisessa kulkuneuvossa työmatkallaan eli vapaa-aikanaan? Tästä on keskusteltu vilkkaasti viime päivinä eikä vähiten SPJL:n 1. varapuheenjohtaja Kimmo Laajavuoren ja minun YLE:lle antamien kommenttien takia. Valitettavasti joillekin on syntynyt sellainen mielikuva, että SPJL haluaisi kategorisesti kieltää virka-aseen kuljettamisen työmatkoilla tai että haluaisimme jopa luistaa vapaa-ajan puuttumisvelvollisuudesta. Näin ei ole – mutta olemme kyllä huolissamme seurauksista, joita virka-aseen kuljettamisesta vapaa-ajalla voi jäsenillemme koitua. Mistä siis on kyse?

Lue lisää | 5 Kommenttia | Kommentoi


Seuraavat


Sivua viimeksi päivitetty: 21.2.2018