SPJL:n jäsenkortti on samalla matkustajavakuutus

SPJL:n jäsenenä sinulla on voimassa vapaa-ajan matkustajavakuutus. Vakuutusturvan hoitaa If Vahinkovakuutusyhtiö Oy. Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokauden mittaisilla vapaa-ajan kotimaanmatkoilla ja Suomesta alkavilla ulkomaanmatkoilla.

Osa jäsenyhdistyksistä on vakuuttanut jäsenensä myös yhdistyskohtaisella Liittovakuutuksella, johon sisältyy vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Vakuutetun vanhempansa mukana samalla matkalla matkustavat alle 20-vuotiaat lapset sisältyvät vakuutukseen, kuitenkin samanaikaisesti vain yhden vakuutuksen perusteella. Lapsilla on vakuutuksessa samat turvat kuin jäsenelläkin, ja lisäksi korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 2 000 euroa ja tapaturman aiheuttamasta täydellisestä pysyvästä haitasta 10 000 euroa. Turvassa on vakuutusehtojen mukainen urheilurajoitus. Rajoitusta ei voi poistaa.
Matkatavaravakuutus ei sisälly matkustajavakuutukseen. Puolisoa vakuutus ei koske.

Matkustajaturvasta korvataan myös matkan peruuntumis- ja keskeytyskuluja sekä matkalta myöhästymisen aiheuttamia kuluja. Matkan keskeytymiskorvaukseen on oikeus esimerkiksi matkasairauden aiheuttaman sairaalahoidon vuoksi. Matkan peruuntumisen ja keskeytymisen sekä matkalta myöhästymisen tulee aiheutua pakottavista, vakuutusehdoissa luetelluista syistä.

Jos sairastut tai loukkaat itsesi lomamatkalla, hakeudu Ifin lääkäriasemaluettelossa olevalle lääkäriasemalle.
Lisätietoa löydät Ifin sivulta:
Sopimussairaalat ja -lääkärit (If)

Uudet jäsenet saavat jäsenkorttinsa noin kuukauden kuluttua liittymisestä. Vakuutukset astuvat kuitenkin voimaan liittymispäivästä, vaikka et ole ehtinyt vielä jäsenkorttia saamaan.
Jos olet kadottanut tai sinulla ei ole vielä jäsenkorttia ja olet lähdössä matkalle, voit pyytää väliaikaisen jäsenkortin SPJL:n toimistolta.  
Puh. vaihde 09 3484 2400

Matkustaessasi Baltian maihin tarvitset Ifin todistuksen, jonka voit pyytää Ifin Asiakaspalvelunumerosta 010 19 19 19 ma-pe klo 8-20 (pvm/mpm).

Tutustu matkustajavakuutukseen verkkopalvelussa  www.if.fi/spjl


Sivua viimeksi päivitetty: 26.10.2015