Näin säi­ly­tät jä­se­ne­tusi

Elämäntilanteet muuttuvat, mutta muutoksen keskellä kannattaa huolehtia siitä, että SPJL:n jäsenyys pysy kunnossa ja siten jäsenedut voimassa.

Esimerkiksi äitiyslomalle jäämisestä, kriisinhallintatehtäviin lähtemisestä, eläkkeelle siirtymisestä ja monista muista muutoksista pitää itse tehdä ilmoitus liittoon, sillä SPJL:n jäsenrekisteri ei saa tietoa automaattisesti mistään.

Työnantajalle tehty ilmoitus ei riitä – tieto ei siirry työnantajalta liiton toimistoon.

Muutoksista kannattaa ehdottomasti ilmoittaa, sillä vain sillä tavalla voit varmistaa, että jäsenyytesi pysyy kunnossa. SPJL:n jäsenrekisterisihteeri on Anne Rakka ja hänet tavoitat sähköpostilla (etunimi.sukunimi at spjl.fi) tai puhelimitse 09 3484 2424.


Ilmoita liittoon nämä tapahtumat ja päivämäärät:

 • Osoitteen- ja nimenmuutos

Postin tietokannasta päivittyvät automaattisesti postitusosoitteet ja nimenmuutokset. 

Jos sinulla on turvakielto tai osoitteen päivityskielto, tee osoitteenmuutos itse jäsensivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella

Samalla lomakkeella voit tehdä myös vaikkapa pelkän sähköpostiosoitteen muutoksen, sillä sähköpostiosoite ei päivity Itellan tietokannasta.

 • Äitiys- ja isyysloma ja hoitovapaa
 • Eläkkeelle siirtyminen

SPJL:lla ei ole eläkeläisjäseniä, joten jäsenyys päättyy eläkkeelle siirryttäessä. Vakuutukset ovat kuitenkin voimassa eläkkeelle jäämisvuoden loppuun. Poliisi & Oikeus -lehti tulee eläkkeelle siirtyneille entisille jäsenille automaattisesti jatkossakin. Eläkeläiset voivat ostaa Poliisijärjestöjen kalenterin (10 €) ilman postituskuluja.

 • Koulutus- ja kuntoutustuki
 • Opiskelu

Jos opiskelun yhteydessä on työharjoittelua tai tekee muita töitä, pitää niistä maksaa normaalisti jäsenmaksut. Viitepankkisiirtoja voi tilata liitosta.

 • Palkaton sairausloma
 • Työttömyys

Työttömyyteen ja työttömyyskorvauksiin liittyvistä asioista saa tietoa Työttömyyskassa Statiasta, www.statia.fi ja Työttömyyskassojen Yhteisjärjestöstä (www.tyj.fi). Liiton toimistossa työttömyyteen liittyvissä asioissa auttaa jäsenpalvelusihteeri Asta Jakobsson.

 • Palkaton virkavapaa

Jos palkkatuloa on joltakin muulta alalta, on myös niistä maksettava jäsenmaksu. Kaikesta veronalaisesta palkkatulosta, josta maksetaan veroa Suomen valtiolle, tulee jäsenmaksut maksaa. Liitto lähettää viitepankkisiirrot maksuja varten.

 • Vuorotteluvapaa

Vuorotteluvapaaseen liittyvistä asioista saa tietoa Työttömyyskassa Statiasta, www.statia.fi ja Työttömyyskassojen Yhteisjärjestöstä (www.tyj.fi) sekä liiton jäsensivuilta (www.spjl.fi). Liiton toimistossa vuorotteluvapaaseen liittyvissä asioissa auttaa jäsenpalvelusihteeri Asta Jakobsson

 • Kriisinhallintatehtävät

Valtakirjaperintä suoraan palkasta onnistuu vain, jos palkanmaksajana on Pelastusopisto/Kriisinhallintakeskus. Muissa tapauksissa liitto lähettää viitepankkisiirrot itse maksamista varten.

 • Tilapäinen muu työ

Kaikesta veronalaisesta palkkatulosta, josta maksetaan veroa Suomen valtiolle, tulee maksaa jäsenmaksut. Liitto lähettää viitepankkisiirrot maksuja varten.


Täytä jä­sen­ha­ke­mus tai val­ta­kir­ja:

 • Olet uusi jäsen

Jäsenyyttä haetaan jäsenyhdistysten kautta. Kuitenkin opiskelijajäseneksi haetaan erillisellä lomakkeella, joka toimitetaan suoraan liittoon. Opiskelijajäsenhakemuksen voi täyttää myös netissä (www.spjl.fi –> Liity jäseneksi –> Opiskelijajäsenyys)

 • Palkanmaksaja tai virkapaikka muuttuu

Valtakirja pitää täyttää vaikkapa silloin, kun siirtyy toisen poliisilaitoksen palvelukseen. Samoin esimerkiksi työttömyyden tai YK-komennuksen jälkeen töihin palaavan on täytettävä valtakirja.

 • Yhdistys muuttuu

Jos vaihdat yhdistystä, valtakirja pitää siis täyttää, vaikka virkapaikka pysyisi samana.


Jä­sen­mak­su­va­pau­tus

Jäsenenä voit hakea vapautusta jäsenmaksusta äitiysloman, hoitovapaan, isyysvapaan, työttömyyden, vuorotteluvapaan, opiskelun tai palkattoman virkavapaan vuoksi, jos et sinä aikana saa palkkaa muualta. Ota yhteyttä edellä mainitun kaltaisissa tapauksissa omaan yhdistykseesi, joka ilmoittaa asiasta liittoon.


Sivua viimeksi päivitetty: 7.1.2019