rss Uutiset

15.5.2018 13.42

Oulun poliisien yhdistyksestä SPJL:n 83. jäsenyhdistys

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton hallitus hyväksyi tänään Oulun poliisien yhdistyksen jäsenhakemuksen. Oulun poliisien yhdistys ry:n hallitus päätti esittää jäsenistölleen liittymistä SPJL:ään ylimääräisessä kokouksessaan huhtikuussa 2018. Oulun poliisien yhdistyksen liittyessä jäseneksi 1.6.2018 lukien tulee siitä SPJL:n 83. jäsenyhdistys.

– Olemme erittäin otettuja siitä, että liittomme nähdään houkuttelevana sekä keskeisenä poliisin etujen valvojana ja niiden puolustajana. Toivotamme Oulun poliisien yhdistyksen lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme, toteaa SPJL:n puheenjohtaja Jonne Rinne.

Suomen Poliisijärjestöjen Liittoon on järjestäytynyt noin 11 000 poliisissa, Suojelupoliisissa, oikeushallinnossa, hätäkeskuksissa sekä Maahanmuuttovirastossa työskentelevää ammattilaista ympäri maan.

– Liittymällä SPJL:ään halusimme varmistaa jäsenistömme oikeusturvan myös tulevaisuudessa. Oulun poliisilaitoksessa on painittu sisäilmaongelmien kanssa ja yksittäisen yhdistyksen kyky huolehtia jäsenistönsä oikeusturvasta näinkin isossa asiassa alkoi olla liikaa, niin taloudellisesti kuin voimavarallisesti, Oulun poliisien yhdistyksen puheenjohtaja Joni Mäkitervo kertoo.

Yhteisten asioiden ajaminen ja talkoohengen löytäminen uudelleen ovat Mäkitervon mukaan myös syitä siihen, miksi yhdistys piti tärkeänä hakeutua SPJL:n riveihin.

– Toivomme, että SPJL ajaisi myös tulevaisuudessa tarmokkaasti henkilöstön hyvinvointiin, poliisien määrän lisäämiseen ja palkkaukseen liittyviä asioita. Lisäksi alueellisen yhteistyön lisääminen niin jäsenistön kuin työnantajan suuntaan olisi tärkeää. Tästä on meillä yhdistyksenä hyviä kokemuksia menneeltä reilulta 15 vuodelta, Mäkitervo sanoo.

Jonne Rinne vakuuttaa, että jäsenistön tahdolle annetaan liitossa suuri painoarvo ja jäseniä kuullaan, eikä pelkästään kuunnella.

–  SPJL huolehtii jäsenistönsä riittävistä toimintaedellytyksistä ja edunvalvonnasta niin poliisissa kuin muilla liiton edustamilla aloilla tekemällä laajaa yhteistyötä. Vaikuttamistyötä teemme paikallisella, valtakunnallisella ja kansainväliselläkin tasolla. Liiton puheenjohtajan tehtävänä ei ole muodostaa ”liiton linjaa” vaan edustaa sitä, Rinne toteaa.

Lisätietoja:

Jonne Rinne, puheenjohtaja, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto, p. 050 399 8795, jonne.rinne@spjl.fi, @_Jonne_Rinne_

Joni Mäkitervo,  puheenjohtaja, Oulun poliisien yhdistys ry, joni.makitervo@poliisi.fi


Palaa otsikoihin
Sivua viimeksi päivitetty: 15.5.2018