rss Uutiset

30.11.2018 13.55

Polamkin opiskelijakunnan puheenjohtaja Johanna Nurmi: Nuoruuden haaveesta totta

Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijakunnan tuore puheenjohtaja Johanna Nurmi haaveili poliisin työstä jo lukioikäisenä, mutta epäili silloin olevansa liian lyhyt alalle. Tammikuussa poliisiopinnot aloittaneella Nurmella onkin taskussaan jo rikosseuraamusalan sosionomin paperit. Lisäksi hän on ehtinyt opiskella Itä-Suomen yliopistossa oikeustiedettä. Nuoruuden haave veti kuitenkin puoleensa.

– Olen halunnut poliisiksi nuoresta saakka. Onneksi rohkaistuin hakemaan Polamkiin, päivääkään en ole katunut, Nurmi kertoo.

Opiskelujen ohella Nurmi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijatoiminnassa. Syyskuussa hänet valittiin opiskelijakunnan puheenjohtajaksi. Polamkin opiskelijakunta on aktiivinen; on urheilutoimikuntaa, perinnetoimikuntaa ja ampumatoimikuntaa. Toiminta kiinnostaa opiskelijoita.

– Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoiden järjestäytymisaste on korkea: yli 90 % opiskelijoista kuuluu opiskelijakuntaan, Nurmi kertoo.

Töitä hyvän työelämän puolesta


Edunvalvonta on Nurmella lähellä sydäntä jo toisessa polvessa, molemmat vanhemmat ovat toimineet luottamusmiehinä. Nyt kun ala tuntuu omalta, hän voisi itsekin kuvitella toimivansa tulevaisuudessa luottamusmiehenä.

– Haluan tehdä töitä sen eteen, että työelämässä asiat toimivat hyvin, Nurmi korostaa.

SPJL haluaa tarjota toimintaa ja mieleisiä jäsenetuja myös opiskelijajäsenille. Nuorten ja opiskelijoiden ääni halutaan kuulla liitossa.

– Opiskelijat ovat kiinnostuneita järjestötoiminnasta ja haluavat tietää, mitä liitto voi heille tarjota. 

Johanna Nurmi osallistuu perjantaina Akavan opiskelijoiden valtuuskunnan kokoukseen. Valtuuskunnassa ovat edustettuina kaikki Akavan jäsenjärjestöt, joilla on opiskelijatoimintaa.


Palaa otsikoihin
Sivua viimeksi päivitetty: 30.11.2018