rss Uutiset

29.4.2016 9.29

SPJL on Akavan tuorein jäsenliitto

Akavan hallitus on hyväksynyt Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry:n (SPJL) Akavan jäseneksi.

SPJL kuului aiemmin STTK:laiseen palkansaajajärjestö Pardiaan. Akavalla on nyt 37 jäsenjärjestöä, ja Akavan liittojen kokonaisjäsenmäärä on noin 610 000.

Poliisit vahvistavat osaltaan Akavaa ammattikorkeakouluista ja yliopistoista valmistuneiden asiantuntijoiden ja osaajien edunvalvontajärjestönä. Kuntoutusalan Asiantuntijat ry:n tulo Akavaan vuodenvaihteessa sekä poliisien jäsenyys lisäävät merkittävästi Akavan painoarvoa ammattikorkeakoulusektorilla.

Lue koko tiedote:

Poliisit siirtyvät JUKOon

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO vahvistui valtion sopimusalalla. JUKO neuvottelee vastedes maan poliisikunnan palkoista ja muista palvelussuhteen ehdoista. JUKOn hallitus hyväksyi Suomen Poliisijärjestöjen Liiton jäsenekseen tänään.

— JUKO edustaa nyt noin joka toista valtion työntekijää ja se on julkisen sektorin suurin neuvottelujärjestö. Kaikkiaan JUKO neuvottelee sopimuksista, jotka koskevat noin 600 000 suomalaisen palkansaajan työ- ja virkaehtoja. Näin se on laajin toimija koko työmarkkinakentässä, neuvottelujärjestön puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa.

— JUKO puolustaa koulutettujen työntekijöiden asemaa. Usein vain kulueränä nähdyt julkisen sektorin työntekijät tuottavat kansalaisten tarvitsemia peruspalveluja. Poliisit, , poliisin henkilöstön sekä oikeuslaitoksen ja hätäkeskuksen ammattilaiset  tekevät työtä turvallisuuden takaamiseksi, mikä on yksi yhteiskunnan perustehtävistä. Noin 11 000 jäsentä edustavan SPJL:n liittyminen JUKOon lujittaa osaltaan koko julkisen sektorin ja erityisesti valtion sopimusalan edunvalvontaa, Luukkainen korostaa.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO sopii yli 210 000 työntekijän palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusaloilla. Valtiolla työskentelee poliisien liittymisen myötä noin 36 000 jukolaisiin liittoihin kuuluvaa työntekijää.

             


Palaa otsikoihin
Sivua viimeksi päivitetty: 28.10.2017