rss Uutiset

10.11.2017

Vuoden Poliisi on Risto Ottavainen, ulkomaalaistutkinnan ryhmänjohtaja Oulusta

Rikosylikonstaapeli Risto Ottavainen Oulun poliisilaitoksesta on valittu Vuoden Poliisiksi 2017. Ottavainen työskentelee ryhmänjohtajana ulkomaalaistutkinnassa. Ottavaisen valtteja ovat asiakkaiden tasavertainen kohtelu ja luottamusta herättävä käytös. Luotettava poliisi tukee maahanmuuttajien integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan.

 "Ottavaisen positiivinen asenne yhteistyöhön ja maahanmuuttajien kohtaamiseen on madaltanut asiakkaiden kynnystä ottaa yhteyttä ja käydä vuoropuhelua poliisin kanssa kaikissa mahdollisissa asioissa", valinnan perusteluissa todetaan.

Ottavainen kertoo, että Oulussa maahanmuuttajien luottamus poliisiin on muodostunut niin vahvaksi, että muun muassa somalit ovat kutsuneet ulkomaalaispoliiseja omaan moskeijaansa keskustelemaan heitä askarruttavissa asioissa. 

– Olen vakuuttunut, että tällaisella toiminnalla on myönteinen vaikutus maahanmuuttajien integroitumiseen suomalaiseen yhteiskuntaan, Ottavainen toteaa.

Ottavainen korostaa, että ulkomaalaistutkinta ei ole yhden miehen show, vaan sitä tekee koko ryhmä ja kiinteässä yhteistyössä muiden tahojen, kuten Maahanmuuttoviraston, Suojelupoliisin, Keskusrikospoliisin ja vastaanottokeskusten kanssa.

– Meitä on ryhmässä 20 henkilöä, joista 19 muutakin olisi yhtä hyvin voinut tämän kunniamaininnan saada, hän sanoo Vuoden Poliisi nimityksestään.

Risto Ottavaiselle on kertynyt virkauraa poliisin eri tehtävissä 21 vuotta. Ottavainen aloitti poliisiuransa vuonna 1996 Oulun poliisilaitoksella järjestyspoliisin kenttätehtävissä, mutta siirtyi pian rikostutkijaksi silloiseen rikostoimistoonm ja sieltä väkivaltatutkintaan. 

Vuoden Poliisin valitsevat yhteistyössä Helsingin Nuorkauppakamari, SPJL ja Poliisihallitus.

_N5A6577-Risto_Ottavainen-HLPfiVuoden Poliisi 2017 Risto Ottavainen.

Lisää kuvia Vuoden Poliisista löytyy SPJL:n kuvapankista:  
http://www.spjl.fi/viestinta/mediapankki/kuvapankki

 


Palaa otsikoihin
Sivua viimeksi päivitetty: 10.11.2017