Jonne_Rinne_blogi

rss Puheenjohtaja Jonne Rinteen blogi

21.8.2018 13.22Tekeviä käsiä ja näkeviä silmiä tarvitaan

Ruotsin levottomuudet on noteerattu myös suomalaisessa mediassa ja keskustelu poliisin resurssien riittävyydestä ja oikeasta kohdentamisesta on käynyt kiivaana myös hallituspuolueiden välillä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


20.7.2018 13.48Kipurajalta todelliseen turvallisuuteen

Toimittaja Riika Nykäsen Ilta-Sanomissa 18.7.2018 julkaistu artikkeli tiivistää oivalla tavalla palautteen, jota erityisesti poliisi mutta myös muut Helsingin huipputapaamiseen osallistuneet viranomaiset ovat viime päivien aikana saaneet ilolla ottaa vastaan. Suomen poliisia on luonnehdittu sekä tehokkaaksi että ammattitaitoiseksi. Aivan erityistä huomiota on kiinnitetty poliisin käytökseen, jonka on katsottu edustavan koko pohjoismaista mentaliteettia.


Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


30.6.2018 9.49Vihakampanjoista ja poliisimiesten ”maalittamisesta”

Rebekka Härkösen Lännen Mediassa (26.6.2018) julkaistu artikkeli käsitteli vihakampanjoita ja sitä, kuinka poliisimiehet halutaan lailla turvaan tältä ns. ”maalittamiseksi” kutsutulta ilmiöltä. On erinomaisen tärkeää, että asia nousee laajempaan julkiseen keskusteluun ja koskemaan myös muita ammattiryhmiä kuin vain poliisimiehiä. Poliisia koskeneen asian kova ydin on kuitenkin syytä avata tarkempaan käsittelyyn, jotta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


10.5.2018Poliisiin kohdistuva väkivalta puhuttaa myös Suomessa

Osallistuin viime viikolla eurooppalaisten poliisien edunvalvontajärjestön EUROCOPin kokoukseen, jossa keskustelun polttopisteeseen nousi poliisiin kohdistuva väkivalta ja keinot sen torjumiseksi. Pohjoismaisista poliisiliitoista aivan erityisen huolissaan asiasta ovat ruotsalaiset virkaveljemme. Naapurimaamme onkin ollut toistuvasti otsikoissa sekä poliisiin organisaationa että sitä edustaviin poliisimiehiin yksilöinä kohdistuvasta väkivallasta, joka on yleistynyt työtehtävissä ja kohdentuu virkamiehiin ja heidän perheisiinsä myös vapaa-ajalla. Sanomalehti Kaleva nosti ilmiön esiin artikkelissaan 9.5.2018.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


8.4.2018Promillepeliä ja poliisitoimintaa

Sisäministeri Kai Mykkänen otti HS:n mielipidekirjoituksessaan (7.4) kantaa reservipoliisia koskevaan kysymykseen. Julkisen keskustelun perusteella on saattanut syntyä käsitys siitä, että Suomen Poliisijärjestöjen Liitto (SPJL) vastustaisi kategorisesti kaikkia poliisiin tehtäviä uudistuksia. Näin ei tietenkään ole. Haluamme kuitenkin nostaa julkiseen keskusteluun kaikki sellaiset hankkeet, joiden yhteydessä poliisille kuuluvia oikeuksia ja velvollisuuksia siirretään kokonaan tai osittain koulutetun, virkavalan vannoneen ammattikunnan ulkopuolelle. Tämä koskee kaikkea poliisitoimintaa sekä rauhan aikana että häiriötilanteissa tai poikkeusoloissa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


2.3.2018Ruususen unta

Poliisin ylin johto ja poliisiliiton edustajat etsivät yhteistoimin vastausta siihen, miten alalle saadaan houkuteltua uusia päteviä hakijoita, miten poliisimiesten poisvirtaus muihin ammatteihin voidaan pysäyttää ja miten alalta jo pois siirtyneitä saadaan houkuteltua takaisin riviin. Valtio on varannut huomattavasti yleistä palkankorotustasoa suuremman erillisrahoituksen poliisin palkkausjärjestelmän kehittämiseksi, jolloin poliisin palkkaus suhteessa yleiseen palkankorotustasoon kasvaa lähes kaksinkertaisella nopeudella. Hallinnossa valmistellaan neljännen poliisikoulun avaamista, jotta puuttuvat noin 7 000 uutta poliisimiestä voidaan kouluttaa tavoiteaikaan 2025 mennessä, jolloin poliiseja on minimissään 25 000. - Untako? Ei vaan todellista totta naapurimaassamme Ruotsissa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


29.12.2017 10.44Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – vai onko?

Keskisuomalainen uutisoi 29.12. poliisien määrän lisäämisestä, jota perustellaan alkoholilain uudistuksella. Sisäministeri Paula Risikko oli vahvistanut Keskisuomalaiselle, että poliisien määrää suunnitellaan lisättäväksi. Kursivoinnin ja boldauksen käyttäminen perustuu siihen, että kehysbudjetin valmistelu on kesken ja ministerin tulee perustella sisäministeriön laatima budjettiesitys. Kyse on todellakin vasta suunnitelmasta, joten jos jossain oltiin jo avaamassa kuohuviinipulloa, on se syytä säästää – jos ei ensi kevääseen niin ainakin uudenvuoden aattoon.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


1.12.2017 9.08Työtaisteluvalmiudessa

Valtiosektori on juuri aloittanut virka- ja työehtosopimusneuvottelut, joissa SPJL on luonnollisesti mukana neuvottelujärjestö JUKOn kautta. Päättyvän sopimuskauden aikana jäsenistömme kukkarolla on käyty muun muassa lomarahoja leikkaamalla. Työajan lisäämisen ohella myös työurat pitenevät; toisin sanoen eläkkeet karkaavat asteittain vuoden 2018 alusta myös poliiseilla, jotka aiemmin kuuluivat erityistä eroamisikää koskevan sääntelyn piiriin.


Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


28.10.2017 15.00Ajatuksia palkkauksesta, yötyöstä ja elämästä

Toimittaja oli käyttänyt poliisin palkkausjärjestelmän olosuhdeosasta termiä ”vaarallisen työn olosuhdeosa”. Toki asiakaskunnan vaarallisuus on yhtenä perusteena vain valikoiduille työntekijöille maksettavalle palkanosalle, mutta niin on muun muassa työskentely vuorokauden aikaan ja sääolosuhteisiin katsomatta sekä säännölliset ja merkittävät olosuhde- ja rasitushaitat.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


27.10.2017 16.00Ensimmäinen päivä uudessa duunissa

Päivä alkoi mielestäni parhaalla mahdollisella tavalla eli hihat ylös käärimällä ja töihin ryhtymällä. Epävirallisia kokoontumisia järjestettiin puheenjohtajan toimistossa yli puolisenkymmentä, ja sainkin ensimmäisen työpäiväni aikana hyvän päivityksen siitä, mitä kaikkea olemme tälläkin hetkellä tekemässä, ja mitkä työtehtävät odottavat tekijäänsä lähitulevaisuudessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | KommentoiSivua viimeksi päivitetty: 20.1.2019