SPJL_FB

Turvaamme selustasi

Tervetuloa SPJL:n blogiin!
 Täällä SPJL:n omat sekä kutsutut asiantuntijat ottavat kantaa ajankohtaisiin turvallisuuden ja työelämän teemoihin. Ulkopuolisten kirjoittajien tekstit eivät edusta liiton kantaa.

rss

Voit kommentoida blogipäivityksiä tällä sivulla; kommentit tulevat näkyviin ylläpidon tarkistuksen jälkeen. Nimimerkin sijasta voit toki kommentoida omalla nimelläsi! Ylläpitäjät: Nuppu Pelevina ja Katja Almgren. Loukkaavia tai rikokseen kehottavia kommentteja ei julkaista.
27.11.2017

Aamun ajatus

Esa Saari, SPJL:n hallituksen jäsen

Miten pärjäsimmekään ennen ilman sähköpostia? Kohtuullisen hyvin, sanoisin minä. Toki tiedonkulussa oli joskus ongelmia, mutta onko tilanne sen suhteen nyt parempi? Eipä taida olla. Sähköposti suoltaa viestiä niin nopeasti, ettei niitä tahdo ehtiä roskakoriin siirtämään ja aika moni posti tuntuu tulevan väärälle henkilölle, tai ainakin tunne on sellainen. 

Toisaalta, oletko itse miettinyt menevätkö omat sähköpostisi perille? 

Tuo tunne valtaa mieleni lähes päivittäin. Asia, josta olen viestittänyt useamman kerran, ei tunnu olevan kollegojen tiedossa. Minne lähettämäni viestit sitten menevät? Roskakoriinko? Ei ainakaan suoraan, vaan jonkun on täytynyt ne sinne siirtää. Roskiinhan lähes kaikki sähköpostit lopulta päätyvät mutta olisi niiden sisältöön silti syytä tutustua ja paneutua. Saattaa muuten mennä "lapsi pesuveden mukana".

Kaikesta huolimatta sähköpostitulvan keskellä päätin minäkin kantaa korteni kekoon. Olen lähettänyt koko poliisilaitoksen henkilökunnalle silloin tällöin "Aamun ajatuksen", jonka olen poiminut positiivareiden sivuilta. Positiivarit.fi jakaa arkipäivisin sähköpostiviestin, joka sisältää muun muassa "Aamun ajatuksen". Saamani palaute on ollut positiivista ja usea on kiitellyt aamun ajatuksista. Toki joku on epäillyt, onko työnantaja antanut minulle tehtäväksi pommittaa henkilökuntaa sähköposteilla.

Uskon, että pieni aamun ajatus tai viisaus sähköpostien joukossa saa suupielet nykimään ja ajatuksen irtoamaan; tästä voi vielä tulla hyvä päivä. Hyvinvointimme työssä koostuu pienistä arkisista asioista ja jokainen meistä vaikuttaa siihen. Miltä sinusta tuntuu kun kuulet: Hyvää huomenta, Kiitos, Ole hyvä, Miten sinulla menee? Kyllä olet hoitanut hyvin tämän jutun!

Aivan, tiedän tunteen!

Aamun ajatus: Kokeile rohkeasti uusia asioita. Pelokkaan elämän lopussa moni ajattelee: olisi pitänyt, olisin voinut ja olisin osannut.

Esa Saari
ylikonstaapeli, Pohjanmaan poliisilaitos,
SPJL:n hallituksen jäsen


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja


Sivua viimeksi päivitetty: 20.1.2019