SPJL_FB

Turvaamme selustasi

Tervetuloa SPJL:n blogiin!
 Täällä SPJL:n omat sekä kutsutut asiantuntijat ottavat kantaa ajankohtaisiin turvallisuuden ja työelämän teemoihin. Ulkopuolisten kirjoittajien tekstit eivät edusta liiton kantaa.

rss

Voit kommentoida blogipäivityksiä tällä sivulla; kommentit tulevat näkyviin ylläpidon tarkistuksen jälkeen. Nimimerkin sijasta voit toki kommentoida omalla nimelläsi! Ylläpitäjät: Nuppu Pelevina ja Katja Almgren. Loukkaavia tai rikokseen kehottavia kommentteja ei julkaista.
22.12.2017 9.50

Rakas Joulupukki

Kimmo Laajavuori, SPJL:n 1. varapuheenjohtaja

Taas on se aika vuodesta, jolloin on aika kirjoittaa sinulle lahjatoiveista. Tällä kertaa en kuitenkaan pyydä itselleni mitään, sillä lahjathan ovat lahjattomille. Pyydän ja toivon sinun muistavan lahjoillasi päättäjiämme Arkadianmäellä, sillä sinä voisit antaa heille viisautta ja ymmärrystä, että he osaisivat tehdä oikeita ja kauaskantoisia päätöksiä. Ohjaisit heitä hieman heidän päätöksenteossa ja siinä minkälaisia päätökset voisivat olla, yhtenä tärkeänä tulisi olla päätös poliisin resurssoinnista.

Päätöksen tulisi olla sellainen viisas ja kauaskantoinen ratkaisu, millä poliisin ja sisäisen turvallisuuden taso kyettäisiin säilyttämään vähintään tämän päivän tasolla tulevinakin vuosina.

Budjettikehyksissä poliisille myönnetty raha ei riitä turvaamaan nykyistä tasoa, vaan sitä on jouduttu paikkaamaan lisälahjoilla pitkin vuotta. Tällainen lyhytjänteinen ja poukkoileva toiminta on saanut aikaan sen, ettei tulevia sisäisen turvallisuuden tekijöitä ole saatavilla. Nykynuori ei uskalla luoda perustaa tämän kaltaiselle poliittiselle epävarmuudelle ja hakeutua poliisin kunnioitettuun ammattiin.

Siksi rakas joulupukki toivon sinun antavan päättäjille uskoa ja voimaa tehdä oikeita ratkaisuja yhteiskuntamme puolesta. Tämän lahjan sinä ennätät vielä antaa Arkadianmäen päättäjille, kun sen valmistukseen ei kulu paljon aikaa, mutta ymmärrän kyllä sinunkin rajalliset mahdollisuudet antaa ymmärrystä. Kunhan he ymmärtäisivät, että prosentin kymmenyksenkin lisäys poliisin budjettiin takaisi nykyisen tason. Ja tämän jälkeenkin poliisin osuus valtion budjetista on vain 1,5 %. Onko tämä liikaa pyydetty sisäiselle turvallisuudelle ja yhteiskuntarauhalle?

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille tasapuolisesti.

Kimmo Laajavuori
Rikosylikonstaapeli, Lounais--Suomen poliisilaitos
SPJL:n hallituksen 1. varapuheenjohtajaPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimi tai nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja


Sivua viimeksi päivitetty: 20.1.2019