SPJL_FB

Turvaamme selustasi

Tervetuloa SPJL:n blogiin!
 Täällä SPJL:n omat sekä kutsutut asiantuntijat ottavat kantaa ajankohtaisiin turvallisuuden ja työelämän teemoihin. Ulkopuolisten kirjoittajien tekstit eivät edusta liiton kantaa.

rss

Voit kommentoida blogipäivityksiä tällä sivulla; kommentit tulevat näkyviin ylläpidon tarkistuksen jälkeen. Nimimerkin sijasta voit toki kommentoida omalla nimelläsi! Ylläpitäjät: Nuppu Pelevina ja Katja Almgren. Loukkaavia tai rikokseen kehottavia kommentteja ei julkaista.
21.12.2018 15.33

Turvallista joulua!

Nuppu Pelevina, viestintäpäällikkö

Globaalissa maailmassa tieto ja trendit liikkuvat nopeasti perinteisten rajojen yli. Joulun alla taas huomaa, että Suomeenkin on rantautunut rapakon takaa Halloweenin ja Black Fridayn lisäksi monia jouluun liittyviä ilmiöitä. Radion soitetuimmaksi joululauluksi on vakiintunut Last Christmas ja lahjoja jakaa Coca Colan punainen pukki. Englanninkielen asema vahvistuu meillä - joidenkin mielestä jo huolestuttavaa vauhtia.

Monille jäsenillemme joulunaika tarkoittaa helteiden tapaan tiukkaa työtahtia. Keikalta keikalle ajetaan ilman taukoa ja tutkimattomien juttujen pino työpöydällä kasvaa. Monet ovat töissä myös joulunpyhinä.

Syksyn mittaan päätään on nostanut keskustelu järjestäytymisestä ja ammattiliitoista. Joiltakin tuntuu unohtuneen, että liitot ovat olemassa huolehtiakseen jäsenistään, eivät häiritäkseen yhteiskuntarauhaa tai työmarkkinoita.
 
Liittojen tarinaan toivotaan päivitystä: vanhat uroteot eivät riitä vakuuttamaan nuoria polvia. Tämä on tärkeä huoli, johon kukin liitto vastaa kuuntelemalla omia jäseniään ja tarjoamalla uudenlaisia palveluja, koulutusta tai vaikka rock-tapahtumia. Edelleen kaivataan kuitenkin myös vanhaa tuttua piinkovaa edunvalvontaa.
 
Yhteiskuntaa ja työelämää kehitetään meilläpäin yhdessä, ja kolmikannassa valmisteltuihin päätöksiin on kaikkien helpompi sitoutua. Coca Colan kotimaassa liitot eivät työmarkkinoita ”häiritse”, ja esimerkiksi perhevapaat ja sairauslomat ovatkin harvojen etuoikeuksia.
 
Keskustelin kerran Suomeen muuttaneen amerikkalaisnaisen kanssa ja kysyin hänen näkemyksiään Suomesta. Nainen vastasi empimättä: on ainutlaatuista, että täällä voin naisena kulkea kadulla, käydä töissä ja liikkua vapaasti ystävieni kanssa, kaikkialla.
 
Joulunaikaan on hyvä muistaa, että tämä arkinen turvallisuudentunne ei ole Suomessakaan itsestäänselvyys. Huolehditaan yhdessä siitä, että tulevaisuudessa voimme olla ylpeitä turvallisesta Suomesta, ja että he, jotka turvallisuudesta työkseen huolehtivat, saavat työstään riittävää palkkaa ja saavat palautua työn kuormituksesta kunnolla.
 
Turvallisuus näkyy varmasi yhtenä isona teemana ensi kevään vaaleissa, sekä meillä Suomessa että Euroopan tasolla. Turvallinen yhteiskunta on valttikortti, ja sen vaalimiseen soisi kaikkien sitoutuvan.
 
Rauhallista ja turvallista joulua kaikille!

Nuppu Pelevina
viestintäpäällikkö
Suomen Poliisijärjestöjen Liitto

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimi tai nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja


Sivua viimeksi päivitetty: 20.1.2019