SPJL_FB

Turvaamme selustasi

Tervetuloa SPJL:n blogiin!
 Täällä SPJL:n omat sekä kutsutut asiantuntijat ottavat kantaa ajankohtaisiin turvallisuuden ja työelämän teemoihin.

rss

Voit kommentoida blogipäivityksiä tällä sivulla; kommentit tulevat näkyviin ylläpidon tarkistuksen jälkeen. Nimimerkin sijasta voit toki kommentoida omalla nimelläsi! Ylläpitäjät: Sari Haukka ja Katja Almgren. Loukkaavia tai rikokseen kehottavia kommentteja ei julkaista.
3.8.2017

Virkistävä käynti tiedon lähteellä

Pekka Lassila, pääluottamusmies

Kävin keskiviikkona 2.8.2017 Poliisiammattikorkeakoululla esittelemässä poliisin AMK -tutkintoa aloittaville opiskelijoille liiton toimintaa ja luonnollisesti tarjoamassa mahdollisuutta liittyä opiskelijajäseneksi.

Olin hyvissä ajoin koululla, joten minulla jäi aikaa pikaisesti tavata luottamusmies Esa Vuorista, ennen tilaisuuden alkua klo 16. Aika usein kahden luottamusmiehen kohdatessa keskustelut kääntyvät erilaisiin ongelmatilanteisiin, mutta tällä kertaa keskustelun aiheet ja sävy olivat positiivishenkisiä. Käytiin toki läpi viimeiset kuulumiset koulun suunnalta, mutta pääosa keskustelusta keskittyi siihen, että vielä on virtaa jatkaa työelämässä työssä, jonka kokee mielekkääksi ja palkitsevaksi.

Auditorio oli tyhjä klo 15.45. Mihinkähän ne opiskelijat katosivat? Eipä siinä mitään, luotin ennakkotietoihin ja Esan avustuksella sain esitykseni näkyviin juuri uusitulla (ja näköjään myös toimivalla) tekniikalla. Viittä vaille ei ollut vielä ketään paikalla. Ennakolta saamani tieto opiskelijamäärästä oli yli 70. Kolmea vaille auditorioon alkoi valua tervehtiviä nuoria naisia ja miehiä. Tasan klo 16 kaikki olivat paikalla. Kiitettävää täsmällisyyttä ja mikä huomioitavaa, penkkirivit täyttyivät edestä alkaen. Sitä kun on tottunut vähän varttuneempien tilaisuuksissa siihen, että rivit täyttyvät takaa alkaen ja kymmenen ensimmäistä riviä on tyhjänä.

Pienen esittelyn, muutaman kannustavan sanan ja materiaalin jaon jälkeen päästiin itse asiaan; liiton esittelyyn ja jäsenetuihin. Yleisesittelyssä kävin pääpiirteissään läpi liiton ja toimiston rakenteen ja toin esimerkin kautta esille, miten järjestöllisellä vaikuttamisella voidaan vaikuttaa asioiden kulkuun. Pääpaino oli jäsenetujen esittelyssä, joista tärkeimpinä olivat esillä liiton tekemä yleinen edunvalvonta, luottamusmiestoiminta ja ammatillinen vastuu- ja oikeusturva-asiat sekä jäsenyyteen liittyvät toimet, jotka on syytä huomioida siirryttäessä työharjoitteluun poliisilaitoksiin.

Opiskelijoilla riitti vielä pitkän päivänkin jälkeen energiaa kuuntelemiseen ja pariin kolmeen kysymykseen, jotka liittyivät jäsenyyteen ja oikeusturvavakuutukseen. Tilaisuus päättyi molemmin puolisiin kiitoksiin ja siihen iloiseen toteamukseen, että liitto sai paljon uusia opiskelijajäseniä.

Poistuin auditoriosta ja lähdin kohti koulun ulko-ovea. Vastaan tulevat nuoret opiskelijat tervehtivät harmaaohimoista kulkijaa.

Miten virkistävä käynti tiedon lähteellä!

Pekka Lassila
Pääluottamusmies/poliisihallinto (SPJL)
pekka.lassila(at)spjl.fi


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiSivua viimeksi päivitetty: 3.10.2017