Aikuiskoulutustuesta hyötyvät niin yksilöt kuin työelämäkin

Mitä tehdä, jos työtehtävät eivät tunnu riittävän haasteellisilta ja antoisilta? Yksi hyvä ratkaisu on opiskella lisää tai opiskella jotain uutta. Voi olla, että opiskelujen kautta löytyy uusi ammatti, mutta voi käydä niinkin, että opinnot auttavat eteenpäin uralla tai tuovat uutta näkökulmaa ja kiinnostavuuttakin nykyiseen ammattiin. Joka tapauksessa aikuiskoulutustuki on auttanut monia löytämään työn, joka tuntuu palkitsevalta ja jossa voi auttaa muita ihmisiä uudella tavalla.

Vanhempi konstaapeli Pekka Virtanen Oulun poliisilaitokselta ei ole vielä varma, mihin tie vie tulevaisuudessa. Sosiaalialan ammattikorkeakouluopinnot, joihin Virtanen on saanut aikuiskoulutustukea, tukevat hänen nykyistä työtään poliisina, mutta saattavat avata myös uusia ovia työelämässä.

”Poliisin työstä on hyötyä sosionomiopinnoissa, mutta toisaalta näistä opinnoista on hyötyä myös poliisin työssä. Molempien alojen asiakaskunnassa on paljon yhteistä”, Virtanen pohtii.

”Kun motivaatio on korkealla, keinoja opiskeluun löytyy, mutta kyllä moni konstaapeli joutuu laskemaan tarkkaan, riittävätkö rahat opiskelijaksi ryhtymiseen. Siksi aikuiskoulutustuki on aivan erinomainen systeemi”, Virtanen muistuttaa.