Akava erittäin kriittinen hallituksen työelämälinjauksiin – ehdottaa neuvotteluja kriisiytymisen estämiseksi

Akava suhtautuu hallituksen työelämälinjauksiin kriittisesti ja erittäin torjuvasti, mutta ehdottaa sopimisen tietä, jotta työmarkkinoilla ei ajauduta kriisiin. Puheenjohtaja Maria Löfgren totesi kuitenkin 11.9. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että jos neuvottelutiellä ei edetä, Akava valmistautuu myös muihin toimenpiteisiin.

Akavan hallitus käsitteli ajankohtaista tilannetta ja määritteli kantansa työlainsäädäntöesityksiin kokouksessaan 11.9. Tiedotustilaisuudessa todettiin muun muassa, että aikuiskoulutustuen poistaminen on yksi hallitusohjelman kirjauksista, joita Akava ei hyväksy. Myös SPJL on kiinnittänyt huomiota tähän; valmistuvathan myös monet poliisit ammattiin tämän tuen turvin.

”Hallitusohjelmassa on useita näkökulmastamme mahdottomia kirjauksia, kuten lakisääteisen työmarkkinamallin säätäminen, jolla hallitus ja poliittiset päättäjät sekaantuisivat palkkaneuvotteluihin, henkilökohtaiset lakkosakot tai määräaikaisten työsopimusten perusteiden höllentäminen”, totesi Akavan työmarkkinajohtaja Ville Kopra 11.9. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lue Akavan koko tiedote täältä Hallitusohjelmassa on useita näkökulmastamme mahdottomia kirjauksia, kuten lakisääteisen työmarkkinamallin säätäminen, jolla hallitus ja poliittiset päättäjät sekaantuisivat palkkaneuvotteluihin, henkilökohtaiset lakkosakot tai määräaikaisten työsopimusten perusteiden höllentäminen. 

Lue Akavan koko tiedote täältä: Akava: työmarkkinoiden kriisiytyminen pitää välttää