SPJL:n valtuusto: P&O siirtyy digiaikaan

Poliisi & Oikeus lehti alkaa ilmestyä vuoden 2025 alusta alkaen digilehtenä. Ilmestymiskertoja on ensi vuonna yksi enemmän eli P&O:sta ilmestyy viisi numeroa nykyisen neljän sijasta. Näin päätti SPJL:n kevätvaltuusto 16.5.2024 Rovaniemellä.

Valtuusto siis hyväksyi yksimielisesti hallituksen tekemän esityksen. Hallitus oli perustellut lehden tuotantotavan muutosesitystä eli siirtymistä printtilehdestä digilehteen taloudellisilla vaikutuksilla, lehden lukutottumuksissa tapahtuvilla muutoksilla, ympäristövaikutuksilla sekä digilehden tuoman joustolla ja mm. sisällön jaettavuuden paranemisella.

P&O-lehden budjetissa suurin osa kustannuksista muodostuu taiton ja sivunvalmistuksen, paperin, painatuksen ja postituksen hinnasta. Digilehden myötä nämä kustannukset jäävät pois ja tilalle tulevat erittäin paljon pienemmät kuukausimaksut; vuonna 2025 liiton saamaan säästön arvioidaan olevan noin 100.000 euroa.

Tärkeä syy tuotantotavan muutokseen oli se, että huomattava ja yhä kasvava osa erityisesti nuoremmista lukijoista lukee lehtensä vain verkossa. Haluamme, että P&O on luettu myös tulevaisuudessa – eikä ainoastaan luettu, vaan myös keskusteltu ja jaettu. Digilehden artikkelit kulkevat aina mukana puhelimessa, joten niitä voi lukea ja jakaa koska tahansa, riippumatta siitä, onko paperilehti lähettyvillä.

Digilehteen voidaan liittää myös uusia hyödyllisiä toimintoja kuten artikkelien hakutoiminto ja analytiikkaa, joka auttaa kehittämään lehteä tulevaisuudessakin.

Lehden journalistiseen linjaan tuotantotavan muutos ei vaikuta: P&O on P&O myös ensi vuonna.

Asiasta tullaa tiedottamaan jäsenille myös uutiskirjeissä ja seuraavassa P&O-lehdessä.