EU-vaalit järjestetään 9.6.2024 (ennakkoäänestys Suomessa 29.5.-4.6.2024). Vaaleissa valitaan 720 ”meppiä” eli edustajaa Euroopan parlamenttiin; heistä 15 valitaan Suomesta. Tällä sivulla vaaleissa ehdolla olevat SPJL:n jäsenet, SPJL:n jäsenyydestä eläkkeelle siirtyneet ja SPJL:n toimistossa työskentelevät ehdokkaat voivat esittäytyä äänestäjille.

Jos olet ehdolla EU-parlamenttiin, lähetä seuraavat tiedot osoitteeseen viestinta@spjl.fi:
1) nimesi, 2) puolue tai vaaliliitto, 3) ammatti ja työpaikka, 4) lyhyt (max. 800 merkkiä välilyönnit mukaan lukien) esittelyteksti. Voit kertoa esim. siitä, millaista EU:ta haluat rakentaa, mitkä ovat sinun tavoitteesi tai sinulle tärkeitä asioita europarlamentaarikkona jne., 5) valokuva julkaistavaksi esittelyn yhteydessä.


Ehdokkaan nimi: Mika Kasonen
Puolue: Kokoomus
Ammatti ja työpaikka: Ylikonstaapeli, Helsingin poliisilaitos, erityistoimintayksikkö
Esittely: Euroopan unioni tarvitsee turvallisuus- ja viranomaisyhteistyön osaamista päätöksenteon tueksi. Suomen sisäistä turvallisuutta, huoltovarmuutta ja kriisivalmiutta on vahvistettava. Tehokkaan valtioiden välisen rikostorjunnan  edellytyksenä on viranomaisten välisen tiedonvaihdon nopeus ja aktiivisuus.

Osassa EU-maita on edelleen tietopyyntöjen ongelmia, ja tähän pitää saada muutos.

Suomi edellä Eurooppaan: kansallista päätöksentekoa tulee vahvistaa maa- ja metsätalouteen, metsästykseen ja reserviläistoimintaan liittyvissä päätöksissä. Vastustan EU:n lyijykieltoa; se romahduttaisi reserviläis-, viranomais- ja urheiluammunnat.

Suomen ja Euroopan kilpailukykyä tulee edistää. Velkaantumiskehityksen suunta pitää muuttaa; vastustan yhteisvelkoja. Kannatan kriittistä maahanmuuttopolitiikkaa.


Viimeksi muokattu: 5.4.2024.