Akava liittoineen esitti pääministerille ratkaisuvaihtoehtoja

Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren sekä varapuheenjohtajat Jari Jokinen, Katarina Murto, Ville-Veikko Rantamaula, Mikko Salo kommentoivat ajankohtaista työmarkkinatilannetta medialle.

Akavan puheenjohtajisto luovutti tänään 13.10. pääministeri Petteri Orpolle vetoomuksen, jossa esitetään neuvotteluiden aloittamista pikaisesti, jotta työmarkkinat eivät ajaudu kriisiin. Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren korostaa, että Akava on valmis tukemaan hallitusohjelmassa esitettyä uudistusten linjaa, kunhan esityksiin liitetään riittävä tasapaino.

– Jaamme hallituksen tavoitteen julkisen talouden vakauttamisesta ja työllisyyden edistämisestä, mutta suhtaudumme hallituksen työelämälinjauksiin kriittisesti ja osin erittäin torjuvasti. Ehdotamme hallitukselle ja muille työelämäosapuolille sopimisen tietä ja toivomme, että esittämiimme tasapainottaviin tekijöihin palataan mahdollisimman pian, Löfgren kertoo.

– Haluamme välttää sen, että epävarmuus lisääntyy ja luottamus heikkenee työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa laajemminkin.