Säilytä jäsenetusi myös maailmalla

Kun jäsen lähtee Suomen lähettämänä asiantuntijana esimerkiksi EU:n tai YK:n siviilikriisinhallintatehtäviin ja palkanmaksajana on Pelastusopisto/Kriisinhallintakeskus, onnistuu jäsenmaksuperintä suoraan palkasta. Komennukselle lähtijän pitää vain tehdä työsuhteen muutos omissa tiedoissa.

Jos palkan maksaa jokin muu taho (esim. Puolustusvoimat), tulee jäsenmaksut maksaa itse. Ajanjakso pitää ilmoittaa liittoon, jotta kk-viitteet jäsenmaksuja varten voidaan toimittaa jäsenelle.

Jäsenmaksu peritään päätoimesta maksetusta veronalaisesta kokonaisansioista riippumatta siitä, mistä maasta ansio saadaan ja missä maassa se verotetaan. Päätoimella tarkoitetaan palvelussuhdetta, toimea, tehtävää tai muuta vastaavaa, josta henkilö saa pääasiallisen toimeentulonsa. Kokonaisansioilla tarkoitetaan kaiken laatuista veronalaista palkkaa, palkkiota, lisää, korvausta ja etuutta, joka saadaan päätoimesta. 

Jäsenyys kannattaa pitää kunnossa myös ulkomaankomennuksen aikana, jotta jäsenedut ja palvelut ovat varmasti käytettävissäsi – kaiken varalta. Eikä esimerkiksi työttömyysturvaan tule katkosta.

Viimeksi muokattu: 25.3.2024.