Taukoa työelämästä

Vuorotteluvapaa tarjoaa mahdollisuuden hengähdystaukoon, kun työelämää on jo takana useita vuosia. Vuorotteluvapaan hakemiseen ja ehtoihin kannattaa perehtyä huolella ja hyvissä ajoin, jotta vapaan vietto onnistuu toivotulla tavalla.

Tärkeimmät tiedon lähteet vuorotteluvapaa-asiassa ovat:

Vuorotteluvapaasta sovitaan työntekijän ja työnantajan kesken kirjallisella vuorottelusopimuksella. Ensimmäiseksi kannattaa kuitenkin tutustua yllä olevien linkkien sisältöön – niistä löydät kaiken tarpeellisen tiedon vuorotteluvapaasta.

Vuorotteluvapaan hakeminen

Vuorotteluvapaahakemus lähetetään Työttömyyskassa Aariaan. Hakemuslomakkeen saa TE-toimistosta. Hakemus liitteineen lähetetään suoraan osoitteeseen Työttömyyskassa Aaria, Opastinsilta 8B, 00520 Helsinki. Lähetä hakemus 2-3 viikkoa ennen vuorotteluvapaan alkua.

Vuorotteluvapaaseen tarvitaan myös TE-toimiston lausunto.

Vuorotteluvapaakorvaus

Työttömyyskassa Aaria maksaa vuorotteluvapaakorvauksen SPJL:n jäsenille. Korvaus maksetaan jälkikäteen kuukausittain. Maksupäivät näkyvät Aarian sivuilta.

Vuorotteluvapaakorvauksen suuruus on 70 % työttömyyspäivärahasta. Korvauksen määrän saa selville Tyj:n sivuilta.

Jäsenmaksuvapautus

Vuorotteluvapaasta tulee ilmoittaa ajoissa liiton jäsenrekisterisihteeri Anne Rakalla (anne.rakka@spjl.fi), jäsenmaksuvapautuksen saamiseksi.

Vuorotteluvapaakorvauksesta ei siis makseta jäsenmaksua, mutta jos teet jotain palkkatyötä vuorotteluvapaan aikana, on tästä palkkatulosta maksettava jäsenmaksu. Myös tässä tilanteessa ota yhteys jäsenrekisterisihteeri Anne Rakkaan.

Viimeksi muokattu: 11.4.2023.